Nedeljna prognoza za 11.6-17.6.2018 / Weekly forecast 11.6-17.6.2018.

Untitled-1

Read this article in English

 

Nedeljna prognoza za 11.6-17.6.2018

U Ponedeljak možemo da očekujemo naglašenu dualnost. Mnogi će ovaj dan da prožive u lepim osećanjima, uživanju, komforu, sreći, dobronoamernosti, dok će oni drugi da se bave moralom i suočavanjem sa tim šta je ispravno, a šta nije. Baš ti ljudi kojima će biti nelagodno u komforu i samo prihvatanju stvari će odlučiti da sprovedu neke ishitrene reakcije. Bilo kako bilo, emocije, ishitrenost i pasivnost su naglašeni tog dana, ali sigurno je da će svako biti fokusiran na sopstveni život i sopstvene ciljeve. Prosto u ponedeljak treba svi da pustimo svoju intuiciju da nas vodi, ali da uvidimo stvari iz podsvesti koje nam dolaze, i zašto se borimo za nešto. Naglašeni su društveni problemi i velika pitanja su sada na pomolu, što možemo da primetimo i u Srbiji u vidu štrajka zbog goriva. Definitivno su naglašene energije da promenimo stvari koje mogu u budućnosti da nas koštaju ili poboljšaju naš životni stil. Kako globalno mnogi mogu sada da odlučuju da izađu iz zone komfora, tako ćemo i svi u sopstvenim univerzumima hteti da menjamo stvari za neko bolje sutra koje mnogi iščekuju i nadaju mu se. Ovakve nagle, buntovne promene za neka ključna pitanja neće dugo biti naglašene i možemo da ih osetimo samo u roku od par dana. Energije su takve da treba da napustimo neka stara načela i krenemo da plovimo nekim novim rekama, prosto da se upustimo u neke nove pohode za koje će se tek kasnije videti koliko će nam dobrobiti doneti.
Utorak će da razbije pasivnost koja će se osećati u Ponedeljak. Dan će poprimiti jednu notu novih informacija, gužve, brzine, i komunikacije na sve strane. Energija će da kulminira i logika je došla do krajnjih tačaka i radi najbolje što ume. Tako ćemo i svi mi saznati nove informacije, upoznati nove stvari, ćaskati sa prijateljima, upoznati neke nove i recimo čudne ljude. Provešćemo prosto dan u jurnjavi i nikako nikoga neće držati mesto. Dan jako dobro podržava neke kratkotrajne šeme i odnose koji dolaze kao vrsta zabave u ovim trenucima, ali upravo tako i dolaze samo kao trenutna razonoda, a ne nešto ozbiljno. Odnosi i dalje osećaju napetost. Svi oni parovi koji žele da se uozbilje, i da stanu na ludi kamen mogu da naiđu na kontrast da jedan partner ipak odluči da želi samo avanturu, slobodu, i da mu je odnos ipak draži samo kao prijateljski. Tako da ćemo na jednoj strani imati ljude koji žele da osnuju familije a na drugoj ljude koji žele da se upuste u neke avanture. Sada ćemo svi morati da nađemo najbolje kompromise i ono rešenje koje je između. Ako to ne uradimo, svako će vući na svoju stranu i prosto nailazićemo na razlaze u putevima. Ovo dešavanje ne mora samo da se primeni u odnosima, to možemo da uvidimo i na poslovnim i planovima za budućnost, zapravo takav kontrast možemo da osetimo i u nama samima. Takva energija će nastaviti da kuliminira u daljim danima. Ovih dana počećemo svi da osećamo nalete ludih ideja koje su protiv tradicionalnih i ustaljenih vrednosti. Mnogi će dobijati neke nove ideje kojima će da krše zonu komfora, a to mogu u najvećoj meri da budu one želje, snovi i misli koje smo odlučili da ne ostanu samo snovi, već da su snovi tu da bi se ostvarili.
Sreda donosi sa sobom nove početke i nove energije. Prvo ćemo osetiti prelazak Merkura u znak Raka. Logika više neće biti dovoljna za donošenje odluka, generalno svima će nam se u način razmišljana umešati emocije. Ovo je period kada ćemo svi početi više da budemo bržni, dobronamerni, empatični, prosto odlučivaćemo o stvarima sa osnovnim pitanjem “Kako ću se osećati ako uradim to?”. Naravno objektivnost i logični planovi nisu sada naglašeni. Mnogi mogu pod naletom osetljivosti da postanu i zlopamtila, dok će drugi želeti i maštati mnogo, ali neće imati snage i volje da preduzmu nešto. Druga stvar je što u sredu imamo mlad Mesec u Blizancima. Kalendarski to je trenutak kada je pola godine već iza nas i ostaje još jedna polovina, kao i sam znak Blizanca koji u sebi ima baš tu polovinu i obe strane novčića. U Sredu bi bilo poželjno da zasadimo sve one nove ideje i želje koje želimo da rastu, pogotovo one koje su vezane za kratka putovanja, učenje, braću i sestre, prijatelje. Takođe, ovo je dobra baza da promenimo i reorganizujemo sve u našem mozgu što želimo da promenimo, da funkcioniše drugačije. Mnogi mogu da osete napetost zbog promena i da ih prodrmava osećaj letargije, i lagani osećaj pospanosti i gubljenja fokusa. Sreda sa sobom može da donese karmička razrešenja prethodnih akcija. Neki mogu potpuno da uživaju u obilju svojih dobrih dela, dok će drugi uvideti rđave plodove svog rada. Bilo kako bilo, od srede kreće jedan novi ciklus novih energija, kao što i Mesec započinje svoj novi ciklus rasta i opadanja.
Četvrtak takođe sa sobom donosi smenu u energijama, a to je što Venera prelazi u znak Lava. Svi ćemo osetiti da energija ljubavi postaje topla, zahtevna, zabavna, velikodušna, i sa osećajem posebnosti. Postavićemo nova očekivanja u ljubavi koja sigurno neće biti mala. Ovo će biti period skupocenih osećanja koja mogu da donesu velike romanse. Mnogi mogu da postanu egoistični što se tiče ljubavi, ali isto tako i romantičari sa stilom.  Ovo su definitivno trenuci onih slasnih i tako privlačnih letnjih avantura koje svi negde volimo. A da li će te ljubavi ostati samo jedan trenutak u našoj memoriji kao slatka sećanja ili će pak prerasti u nešto veće, vreme će pokazati. Ova će biti kao najslađa torta koju svi imaju želju da okuse a u četvrtak mogu baš oni koji su u stabilnim vezama da požele da je probaju. Tako da oprez sa iskušenjima koja dolaze kao vid savršenog provoda i poroka. Uživanje će biti naglašeno, i svi bi trebalo tada da se posvetimo svojoj familiji i da uživamo sa onima koje volimo, prosto da provedemo dan gde nam je dom, ili još bolje sa onim koga smatramo da je naš dom. Biće i onih koje će dom da guši tako da da će se ipak uputiti ka putu neke avanture i slatke torte. Takođe četvrtak će ponovo najaviti nove probleme koji dolaze u odnosima i porodicama.

chris-liverani-568610-unsplash
Petak donosi naglašenu emotivnost i intuiciju. Mnoge će nas vući osećanja i strasti tog dana tako da će mnogi odlučiti da se opuste i uživaju. Prosto svi će se prepustiti osećajima, ali neki će se prepustiti osećaju požude pa su naglašene i prevare dok drugi osećaju oslobađanje od okova pa će praviti radikalne promene u životu. Uz to, biće i onih koji će smatrati da nema mesta za uživanje pa će se prepustiti osećaju posla i ambicije kako bi uspešno prigušili onaj osećaj koji ih peče i guši i gde već odavno znaju da treba nešto da urade, a ne čine ništa po tom pitanju. Treba se potruditi da u petak odvojimo ambicije i emocije, ali obema stranama da se posvetimo. Naglašene su obe strane i obe nude obilje plodnosti šta god da radimo, na nama samo ostaje da prosto izbalansiramo te stvari i da pokupimo plodove sa obe strane. U ovom danu mogu da se dogode neki romantični susreti koji mogu potpuno da budu neočekivani, ali nemojte da ih se bojite već ih prihvatite i prepustite se. Dobar je period za različite poslovne saradnje sa obostranom dobiti.
Subota je odlična za uživanje i provod. Vreme je sjajno da se svi osetimo mladima i da se provedemo najbolje što umemo. Jedna strastvena, ljubavna energija će se osetiti u vazduhu. Oni koji neće osetiti tu energiju ljubavi, i ako uz to budu imali osećaj samoće i nedostatka ljubavi, će praviti ekspolozivne promene. Rane će da ih bole, a umesto da se pogledaju u ogledalu i vide zašto je to tako, mnogi će napadati, pretiti, dići nos, pucaće po šavovima. Oprezno takođe i sa novcem jer će mnogi pokušavati svoje nedostatke da zapuše površnim stvarima koje ne donose sreću. Prosto imaćemo u subotu ljude koji će uživati i biti kreativni i proživljavati svoj polet zaljubljenosti, dok će neki svoju tugu da leče na drugima. Budite oprezni i pokušajte da razumete ove ljude koji će da ulaze u konflikte i shvatite da ih peče samo njihova sopstvena ogorčenost. Mnogi mogu da budu džangrizavi i teški i da odbijaju pomoć i govore kao da su oni žrtve, što zapravo i jesu jer su podgli zidove i odavno već ne puštaju ljubav prema sebi, a kamoli prema drugima, i ne shvataju da ne mogu samo da traže ljubav jer je to previše sebično.
Nedelja će uozbiljiti stvari i mnogi će osetiti izbore. Došlo je vreme kada ćemo shvatiti da ne možemo više neke stvari da balansiramo i ostavljamo živim. Energija donosi periode čišćenja. Ovo je period kada moramo da krenemo novim životnim filozofijama. Moramo da napustimo stare programe i da se upustimo sa nekom novom ideologijom. Definitivno će se osetiti napetost na mnogim životnim poljima, stres će moći da se materijalizuje koliko će ga biti. Budimo oprezni kod odluka i ne treba sada ishitreno donositi odluke, jer uglavnom one prve mogu da budu najlošije za nas, već treba da dobro razmislimo o svemu. Oni koji su dugo tajili i čuvali probleme u sebi, baš sada će propričati. Neke stvari koje je davno trebalo uraditi sada će početi lagano da isplivavaju i da kulminiraju. Promene dolaze konstantno, a ovo je samo najava ulaska u novi period i novo godišnje doba. Probajte iz svakog trenutka da naučite i da uspostavite kontrolu. Koristite znanje da stabilizujete stanje cele ove nedelje. Ne plašite se da radite na stvarima, popravljajte ih i pokušajte da ih izdignete na više nivoe svesti. Uživajte koliko god možete u svakom trenutku i pokušajte da budete prilagodljivi na promene koliko je god to moguće – ipak su one neminovne.

Weekly forecast 11.6-17.6.2018.

On Monday we can expect highlighted duality. Many will experience beautiful feelings, joy, comfort, happiness and good will on this day, while others will be dealing with morality and questions of what’s right and what’s wrong. Those exact people who will be annoyed with comfort and simple acceptance of things will decide to act hastily. Be that as it may, emotions, haste and passivity will be accentuated on this day with everyone focusing on their own lives and goals. Simply, on Monday, we should all let intuition guide us and observe the reasons we fight for, as well as things that are coming from subconscious. Social problems are emphasized and big questions are being asked, as we can notice in Serbia, as well, in the form of fuel protests. Energies that support change are definitely strong now. Whether the changes made are going to distort or improve our lifestyle will only be known in the future, however. Globally, we can expect happenings outside of the comfort zone, but internally as well. In our personal universes we will feel the need to change things for a better tomorrow that many expect and hope for. These sudden, rebellious changes concerning some key questions will fade quickly, remaining active for only a couple of days. Energy is such that we should leave behind some old principles and dive into new waters. Simply embark on some new challenges that will only later on turn out to be quite fritful.
Tuesday will break out of Monday’s passivity. This day will carry a new note of fresh information, crowds, quickness and communication all over the place. Energy will culminate and logic will be at its end point, doing the best it can. All of us will find out some new information, new things, chit-chat with friends, meet some new and let’s say odd people. We will simply spend the day running around, never staying in the same place for long. This is a day that supports short term love schemes and relations well. Keep in mind that these will come only as a form of fun, and not something serious. Relationships will still be tense. All those couples who want to get serious could experience a contrast – one partner could decide that they only want adventure and freedom, and that the relationship should rather stay only friendly. On one side there will be people who want to start a family, and on the other those who want adventure. We will all have to find the best compromise now, and look for the in-between solution. If we don’t do that, everyone will be pulling in different directions simply resulting in breakups and splits. This doesn’t have to be true for relationships only. We will encounter this in business and future plans, as well as in our own selves. This contrasting energy will keep on culminating in the days to come. These days, everyone will be under an influx of crazy ideas that are against the traditional and conventional values. Many will get some new ideas to break out of the comfort zone, coming mostly from wishes, dreams and ideas we decided will not remain just dreams, because dreams exist for a reason.
Wednesday is carrying new beginnings and new energies. First, we will feel Mercury enter the sign of Cancer. Logic will no longer be enough for decision making. Generally, all of us will involve emotions in our thinking process. This is a period when we will all be more caring, well-tempered, empathic and we will simply make decisions based on one main question – “How will I feel if I do that?”. Of course, objectivity and logical plans are not highlighted now. Due to heightened sensitivity, many could become vindictive, while others will imagine and dream a lot, but won’t have the energy and will needed for action. Another thing is that Wednesday is the day of New Moon in Gemini. This is a moment when half the calendar year is already behind us and there’s another one to go – just as the sign of Gemini has that exact half and both sides of the coin. It is a good idea to plant all those new ideas and wishes that we want to grow, especially ones regarding short travels, studying, brothers and sisters as well as friends. This is also a good base to change and reorganize everything in our brains we wish to change and function differently. Many could feel tense due to changes, or lethargic, drowsy and lacking focus. Wednesday could bring about a karmic resolution of the prior actions. Some could find themselves fully enjoying abundance of their good deeds, while others will reap rotten fruit. Be that as it may, a new cycle of energy will start on Wednesday, just as the Moon is starting a new cycle of waxing and waning.
Thursday also brings a shift in energy as Venus will enter the sign of Leo. We will all feel that energy of love is becoming warm, demanding, fun, generous and special. We will set new expectations of love that surely won’t be low. This is a period of precious feelings that can bring great romance. Many could become egoistic in love, but also romantic with style. These are definitely the moments of the savory and so, so tempting summer adventures that we all like in a way. Time will tell if these romances will make only a sweet memory or grow into something bigger. This will be like the sweetest cake that everyone wants to taste, including people in stable relationships who might want to take a bite on Thursday. Therefore, be careful with temptations in the form of perfect pleasure and sin. Enjoyment and fun will be on the rise, and all of us should devote time to our families and enjoy with the ones we live. Simply, spend the day where your home is, or better yet with whom you consider to be your home. Others will feel suffocated by their homes and will head out for some adventure and a taste of the sweet cake. Thursday will announce a new period of problems regarding relations and families.

chris-liverani-568610-unsplash
Friday brings increased emotionality and intuition. Many will be driven by their feelings and passions on this day so many could decide to relax and enjoy. Simply, everyone will surrender to feelings, but some will surrender to feelings of lust so cheating is possible, while others will feel free from their shackles and make radical decisions in their lives. Additionally, there will be those people who don’t think there’s time for fun – they will surrender to the feelings of work and ambition in order to suppress the feeling that has them burned and suffocated where they’ve known for a while that something has to be done, but remain unresponsive. Try to separate ambitions and emotions on Friday, but devote yourselves to both. Both of these sides are highlighted and offer abundance in whatever we do. It is up to us to simply balance those things and collect fruit from the both of them. On this day, some unexpected romantic encounters might happen, but don’t be scared – simply accept them and give in. It’s a good period for any kind of business collaboration with mutual benefit.
Saturday is great for pastime and fun. It’s a great time to feel young again and have as much fun as possible. Passionate, romantic energy will be in the air. Those who don’t feel this energy, and if in addition they feel lonely and lacking love, will make explosive changes.  Wounds will bring them pain, but instead of looking in the mirror for the cause of that, many will attack, threaten, and with nose high in the air, will be falling apart. Careful with money, because there’s a tendency to fill your inner holes with superficial things that don’t bring happiness. Simply, on Saturday some people will be creative, have fun and feel the zest of love, while others will lash out on other people because of their own sadness. Be careful and try to understand the people who are seeking conflict; realize that the reason is just their own indignation. Many could be grumpy and difficult, refusing help and playing the victim – which they really are, because of the high walls they built forbidding self-love and any other kind of love to pass through. They simply don’t realize that you can’t always just ask for love, because that’s far too selfish.
Sunday will make things serious and many will face choices. The time of realization has come – some things we simply can’t continue balancing and keeping alive. Energy brings a period of cleansing. This is the time when we can turn to new life philosophies. We have to abandon old programs and choose some new ideology. Many areas of life will be tense – stress will be so great it can materialize. Be cautious with decisions and don’t rush them, because the first choice could be the worst for us – think everything through. Those who have concealed and kept problems inside of themselves will now start talking. Some things that should’ve been done a long time ago will now show up again and culminate. Changes are constant announcing a new period and a new season. Try to establish control and learn from every moment. Use the knowledge to stabilize this whole week. Don’t be afraid to work on things, fix them and try to elevate them to a higher state of consciousness. Have as much fun and joy as possible in every moment and try to be adjustable to changes as much as you can as they are inevitable.

Advertisements

Author: sunandmoon

☉🌕I work with #astrology #tarotcards #spirituality I also write a spirituality/astrology blog☥ Contact me via DM☯ Astrolog i tarot čitač ☤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s